Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital de Santa Tecla renova el reglament del Cementiri Històric de Tarragona

L'equipament actualitza la seva normativa, que no s'havia modificat de des de l'any 1993
La Fundació Hospital de Santa Tecla renova el reglament del Cementiri Històric de Tarragona
Imatge d'arxiu del cementiri de Tarragona

El Cementiri Històric de Tarragona, propietat de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla des de l'any 1825, ha aprovat el nou reglament de l'espai.

Amb la nova normativa, que substitueix la que estava vigent des de 1993, la propietat del cementiri actualitza el document de finals del segle passat, tot adaptant-lo a la nova realitat social del segle XXI, posant de relleu el seu valor històric i patrimonial i incorporant novetats legislatives i actualitzacions en el seu funcionament diari.

El document ha estat publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) del 21 de juliol de 2020.

 

A grans trets, les novetats més destacades que incorpora el nou reglament són:

  • La nomenclatura explícita del cementiri com a equipament 'històric', passant a denominar-se Cementiri Històric de Tarragona en el seu nou reglament.
  • La inclusió d'un article específic relatiu a la Preservació i Difusió del Patrimoni Històric del cementiri (patrimoni històric i artístic, personatges il·lustres i memòria històrica).
  • Inclusió d'un article relatiu a la Protecció de Dades dels usuaris i usuàries.
  • Inclusió d'un article relatiu als Drets d'Imatge de tot allò que es fotografiï o s'enregistri dins del cementiri.
  • Actualització dels principis generals del Cementiri Històric de Tarragona, tot destacant el de la universalitat, la seguretat jurídica, respecte a l'honor, a la intimitat, a la pròpia imatge, a la llibertat religiosa i a la dignitat de les persones.
  • Eliminació de la figura de l'Encarregat General amb residència fixa dins del propi cementiri, que fa dècades que va desaparèixer en quedar obsoleta. Les tasques diàries i la gestió del cementiri són exercides per un equip professional qualificat.

 

La Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla és la titular del Cementiri Històric de Tarragona des del 22 de desembre de 1825 per donar continuïtat a la prestació del servei de cementiri als ciutadans de la ciutat de Tarragona, que es remunta a la seva creació el 15 de desembre de 1464. La Fundació va aprovar el primer Reglament del Cementiri el 1903 i aquest va ser modificat el 14 de maig de 1993.

Els canvis normatius profunds i la necessitat d’adequació als nous temps i a la realitat social actual han aconsellat que el Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla aprovi el nou Reglament de Cementiri General de Tarragona aquest any 2020.

Mira't aquí el nou reglament